måndag 28 december 2009

Husmus

En liten vers jag har skrivit:

Kallt ute, varmt inne.
Mus i hus, bara döda i sinne.

Mus nr ett gick ett tragiskt öde till mötes. Den fångades i en pepparkaksburk och sedan *censur* och begravdes i soptunnan.
(Inte visste jag att jag hade en sådan hejare till jägare till karl!)

Mus nr 2 håller just nu på att samla ihop mat till nyårsfesten han uppenbarligen planerar att ha. Trist att hans gäster bara får äta delar av våra sopor utblandat med lite råttgift...mooahaha!


Dagen idag började riktigt, riktigt illa. Började med att det gick en propp så delar av utebelysningen försvann. Jag gick ner i källaren för att byta propp men det enda det resulterade i var en bula i huvudet eftersom jag smällde i huvudet i en betongbalk. Det gjorde så satans ont att jag började gråta! Sedan hade dörrlamporna stått och lyst i bilen så batteriet var stendött.
Väkte F som fick kliva ur sängen ut i kylan för att hjälpa mig i mörkret. Var lättare sagt än gjort eftersom min bil stod inkilad i carporten. Efter att ha svurit, ramlat i snön och klättrat in och ut genom fönsterrutan på bussen så fick vi igång saab-skrället. Jag kom en timme och tio minuter för sent till jobbet.
Vill påpeka att vi under den här kalabaliken inte blev osams en enda gång. Bra Foch V!


Ska avsluta inlägget med F:s musdikt:

Mus, mus kom inte in i mitt hus.
Om du kommer in ändå, kommer ditt liv ej att bestå.
Om du äter av mitt goda fukostbröd
jag anordnar till dig och dina bröder en plågsam död.

...och Gud ska veta att han menar det...

1 kommentar:

Emma sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!