måndag 8 mars 2010

Lite mer om dagen på Disney

Då ska vi se...

Vi började dagen med en del av Disney som kallas för Epcot. Där är det en del åkattraktioner men framför allt har de så man kan besöka olika länder bl.a. Marocko, Norge och Japan. Det går ut lite på att länderna har byggt sin egna lilla hörna som t.ex. Norge körde ju hela vikinga-grejen och sedan finns restauranger med norsk mat, vad det nu är..?
Vi valde att äta i Marocko, en tallrik med lite typ Mezas, var fantastiskt gott!

Innan det tog vi en tur till Mars. Fanns två versioner att välja mellan och tyvärr valde vi den milda varianten. Kan säga att det var mitt fel för att det satt varningsskyltar utanför som varnade för än det ena än det andra om man valde att åka den värre varianten. Tänkte inte på att det här är landet där man stämmer för man har en fis på tvären...
Självklart varnar de fast det inte är farligt alls. Nåja, vi fattade vad det gick ut på och det var ändå lite kul :)
Åkte någon eller ett par grejer till innan vi tog en liten färja över till Hollywood Studios.

Där gick vi direkt vidare till en berg- och dalbana som var helt sjuk! När vi stod i kön och jag såg den köra iväg var jag nära att banga kan jag säga. Den åkte iväg med en sådan fart att...ja...vet inte vad jag ska säga...som ett skott? Är i alla fall glad att jag åkte, var som sagt sjukt kul! Var det bästa på hela dagen :)
Åkte även en variant av fritt fall/uppskjutet som var väldigt rolig också.

Lite senare på eftermiddagen åkte vi över till Magic Kingdom som är det "riktiga" Disney med det berömda rosa slottet och alla Disneyfigurer m.m. Kändes väl som det var inriktat mest till de små men det var väldigt mysigt uppbyggt och fint att bara gå runt och kolla. Hela dagen avslutades med en parad med upplysta vagnar samt fyrverkeri över slottet. Stannade dock inte för att titta på det utan passade på att smita lite före alla andra. Visade sig vara ett bra beslut. Lyckades dessutom få en skymt av fyrverkerierna från tåget :)

Overall en perfekt dag med lagom mycket folk och kanonväder, inte för varmt och inte för kallt. Är verkligen glad för att vi kom iväg och fick uppleva den här dagen tillsammans.

Inga kommentarer: