söndag 15 mars 2009

Söndag (sunday)

Då var det dags att gästblogga då, precis som förra söndagen.

Den här söndagen vill jag slå ett slag för fenomenet "sunday funday"
I sverige har vi en tendens att inte tycka om att dricka alkohol på veckodagarna, vilket jag kan tycka är helt förståligt. Dock när helgen kommer är vi fokuserade till max på att dricka sprit till den milda grad att vi både spyr och kanske t.o.m svimmar/däckar.
Fredag och lördag är allmäna alkoholförtäringsdagar för den traditionella svensken.
Men vi som kanske vill se lite längre än till att göra exakt som våra förfäder gjort i århundraden har kommit på att det finns ju en söndag också.

I USA har det blivit allt mer vanligt att man tar sig några "stänkare" även på söndagen, förutsatt att man inte fortsätter att dricka sprit till in på småtimmarna. (eftersom jobb förhoppningsvis väntar tidigt måndag morgon)
Alla är lediga och har därför chansen att ha lite extra kul. Det blir det om man kryddar sin lediga dag med några drinkar i goda vänners lag.
Det är precis vad jag och Vompi gjort denna söndag.

Efter den sköna, långa promenaden med Ike i vårsolen satte vi oss på balkongen och åt en välförtjänt kebabtalrik. Efter det var det dags att idka sunday funday genom att ta några drinkar och kolla igenom gamla skolkataloger och skratta åt hur fula alla var (vi själva också)
När solen gick ner var det också dags att lägga ner drickandet för att ladda för godis och tv-kväll.
Inhandling av godis o glass sker i vanlig ordning på den lokala ica-butiken för att senare förtsätta i söndagsmys-soffan med wipe out på femman
Ännu en lyckad sunday funday. Nu även i Sverige...

Inga kommentarer: